
Un dels principals valors de la Unió Europea és la solidaritat, que adquireix especial rellevància en temps de crisi. La paraula “Unió” ho diu tot: tots estem junts davant la crisi econòmica i la solidaritat actua com a matalàs per a tots i cada un de nosaltres.
Innovació, creativitat, competitivitat, recerca i formació són paraules clau per renovar l’estratègia de Lisboa pels propers anys amb nous reptes i oportunitats. El curs pretén oferir una perspectiva global i aclaridora de les polítiques socials a la Unió Europea.
Dates: 19-20 d’abril de 2010
Horari: de 9,00 h a 14,30h
Preu: 50 euros
Lloc: Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG)
Organitza el Consell Comarcal del Garraf i el Campus Universitari de la Mediterrània. Amb el suport de la Diputació de Barcelona (Europe Direct) i el Consell Català del Moviment Europeu. Informació i Inscripcions: www.campusmed.net. Secretaria del Campus Universitari de la Mediterrània: 93.824.04.40 – cum@imet.cat
Dilluns 19 d’abril
- Benvinguda institucional: Representant del CUM, Mònica Miquel, Presidenta de l’Àrea de Serveis Generals i Atenció a la Ciutadania del Consell Comarcal del Garraf, i Octavi de la Varga, Cap de l’Oficina de Cooperació Europea de la Diputació de Barcelona.
- Presentació del curs: Joan Manuel Cabezas, director.
- “Polítiques socials i la renovació de l’estratègia de Lisboa”, Joaquim Millan, secretari general del Consell Català del Moviment Europeu.
- “El desenvolupament sostenible: un camí a seguir per sortir de la crisi”, Arnau Queralt, assessor en sostenibilitat i en estratègia institucional.
- “Les complementarietats del tercer sector i els governs locals a les polítiques d’inclusió social”. Representant de l’Àrea de Benestar Social de la Diputació de Barcelona.
- “La pau un component de les Relacions Internacionals que implica lluitar contra la pobresa i l’exclusió”, Marta Marfany, consultora externa en temes de cooperació al desenvolupament, Tècnica en Planificació de projectes de cooperació per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
- Debat amb els assistents.
- Fi de la jornada.
- “Ciutadania en exclusió: el pes dels estereotips i de la desigualtat”, Marija Djurdjevich, filòsofa i antropòloga (Universitat Ramon Llull).
- “De l’explotació a l’exclusió social. Nous discursos per a vells abusos”, Manuel Delgado, antropòleg (Universitat de Barcelona).
- “Pobresa, immigració i salut”, Moussa Samba, President d’Espai Àfrica-Catalunya.
- “Responsabilitat Social de les Empreses dins el model europeu”, Josep Maria Canyelles, consultor extern i director de Responsabilitat Global.
- “Cap a un Espai Europeu d’Educació Superior: per un creixement intel·ligent i socialment inclusiu a Europa”, Esther Niubó, coordinadora de les Relacions Institucionals i Internacionals de la Fundació Rafael Campalans i col·laboradora acadèmica del Departament de Ciències Socials d’ESADE.
- Conclusions: Joan Manuel Cabezas, director.
- Cloenda institucional.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada